Osse studenten scoren met eigen waterzuiveringsinstallatie

Jules en stagieres
De vier studenten met Jules van Heeswijk van Jures Techniek.
Bij dat
Osse bedrijf hebben de leerlingen hun uitvinding gemaakt.

OSS - Het begon als een schoolopdracht en eindigde als een uitvinding. De bijzondere waterzuiveringsinstallatie die vier studenten van het Osse ROC de Leijgraaf bedachten, wordt nu gebruikt in de praktijk. En de tweede order is al binnen.

Hoe kan een varkensslachterij in het noorden van het land makkelijk water besparen? Met die opdracht werden Rolf de Loijer en Sven van der Venne uit Schaijk, Guus van der Coer uit Zeeland en Bjorn Verstappen uit Geffen aan het werk gezet. In de slachterij worden enorme schalen gebruikt om slachtafval af te voeren. Die moeten uiteraard goed schoon zijn voordat ze opnieuw gebruikt worden. Tot voor kort werd daarvoor 35.000 liter water per dag gebruikt dat rechtstreeks in het riool verdween. Dat is nu wel anders.

,,Onze uitvinding lijkt nog het meest op een filterpomp die je bij siervijvers gebruikt”, legt Bjorn uit. Het vuil uit het water wordt naar buiten gedrukt en het schone water vangen we op in een reservoir. Dat kan je dan opnieuw gebruiken. Zo bespaar je niet alleen water, maar ook de warmte.” Komende zondag presenteren de studenten hun uitvinding op de open dag van het ROC in Oss en Veghel.

Bron: bd.nl

Contactinformatie

Jures Techniek B.V.

info@jures.nl over
0412 – 63 35 46
Saksenweg 18
  5349 BX Oss
www.jures.nl

Jures Techniek B.V.

info@jures.nl
0412 – 63 35 46
Saksenweg 18
  5349 BX Oss
www.jures.nl